Alimentul neașteptat pe care cea mai în vârstă femeie din lume l-a consumat zilnic. A murit la 116 ani

Susannah Mushatt Jones a profitat din plin de micul dejun și considera că datorită unui aliment a reușit să se bucure de longevitate.
  • Publicat:
Alimentul neașteptat pe care cea mai în vârstă femeie din lume l-a consumat zilnic. A murit la 116 ani
Foto: profimedia

Este deja un aspect binecunoscut faptul că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și mai ales că nu ar trebui să sari peste. Această masă principală îți oferă nutrienții și energia de care ai nevoie prin revitalizarea metabolismului. Mai mult, te poate ajuta să scapi de grăsimea de pe burtă și să-ți accelerezi sistemul imunitar, acestea fiind două componente esențiale pentru o viață lungă și sănătoasă. Susannah Mushatt Jones, una dintre cele mai în vârstă femei din lume, a profitat din plin de micul dejun și considera că datorită unui anumit tip de aliment a reușit să se bucure de longevitate. Potrivit unui articol publicat în Page Six, motivul pentru care Susannah Mushatt Jones a trăit până la 116 ani este că a mâncat bacon zilnic.

„Ar fi putut mânca bacon întreaga zi”

Susannah Mushatt Jones s-a născut în iulie 1899 și s-a stins din viață în anul 2016. Rutina ei era neschimbată: se trezea în fiecare dimineață în reședința ei din Brooklyn la ora 9:30 și lua micul dejun la 10:30. Întotdeauna mânca bacon cu ouă jumări. Nepoata ei, Lois Judge, a menționat pentru Page Six că mătușa ei ar fi putut mânca bacon întreaga zi.

Pe lângă gustul delicios, baconul este cu singuranță unul dintre alimentele la care nu te-ai fi gândit că ar putea avea și beneficii din punct de vedere nutrițional. Potrivit Clinicii Cleveland, baconul este făcut din carne de porc și are undeva la 20 de grame de proteină și vitamine B care previn infecțiile și sprijină sănătatea celulară. Acest complex de nutrienți totodată ajută o varietate de enzime să funcționeze corespunzător, inclusiv să elimine energie din carbohidrați și grăsimi.

Totodată, Clinica Cleveland menționează că acest tip de carne conține seleniu, un mineral care activează anumite proteine asociate prevenirii cancerului. Baconul de porc conține o cantitate generoasă de zinc, care ajută la activitatea genetică. Deși Susannah Mushatt Jones mânca bacon în fiecare dimineață, la prânz mânca un fruct, iar cina o lua la ora 17:30, iar pe farfurie se regăseau carne, legume și cartofi, asigurându-se că prima oară consumă canea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân