Fructul care reduce riscul de boli cardiovasculare. Trebuie mâncat de două ori pe săptămână

Bolile cardiovasculare se numără printre cele mai frecvente cauze de deces la nivel global.
  • Publicat:
Fructul care reduce riscul de boli cardiovasculare. Trebuie mâncat de două ori pe săptămână
Foto: shutterstock

Bolile cardiovasculare se numără printre cele mai frecvente cauze de deces la nivel global. Uitându-ne peste statistici ne dăm seama că anumite schimbări în stilul de viață și în alimentație ne pot ține la distanță de problemele care gravitează în jurul sănătății inimii. O nouă cercetare publicată în Journal of the American Heart Association arată că dacă mănânci avocado de două sau mai multe ori pe săptămână reduci semnificativ riscul de boli cardiovasculare și boală coronariană.

Bolile cardiovasculare, reduse de consumul de avocado

Cercetătorii au studiat obiceiurile alimentare ale participanților la studiu timp de 30 de ani. La începutul studiului, fiecărui participant i s-a cerut să completeze un chestionar despre ceea ce au mâncat și cât de des au mâncat, iar una dintre întrebări făcea referire la avocado. Chestionarul trebuia recompletat o dată la fiecare patru ani.

La acest studiu amplu, cercetătorii au ținut sub observație peste 68.000 de femei cu vârste cuprinse între 30 și 55 de ani și peste 41.000 de bărbați cu vârste cuprinse între 40 și 75 de ani. La începutul studiului, niciun participant nu suferea de cancer, accident vascular cerebral sau boală coronariană.

La sfârșitul celui de-al treilea an de observare a participanților, cercetătorii au descoperit aproximativ 9.185 de cazuri de boală coronariană și alte 5.290 cazuri de accident vascular cerebral. După aceste date, oamenii de știință au luat în calcul câțiva factori precum dieta participanților și factorii de risc la bolile cardiovasculare și au constatat că participanții care au mâncat avocado de două sau mai multe ori pe săptămână aveau un risc cu 21% mai mic de a dezvolta boală coronariană și 16% șanse mai mici de boli cardiovasculare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân