Alimentul care mărește riscul de a face cancer la colon. Mulți români îl consumă zilnic! E suficientă doar o felie pe zi

  • Publicat:
  • Actualizat:
Alimentul care mărește riscul de a face cancer la colon. Mulți români îl consumă zilnic! E suficientă doar o felie pe zi

Poate sună radical, însă există alimente care, prin simplul consum, riscă să dăuneze grav sănătății. Iată care este alimentul despre care se spune că influențează creșterea riscului de cancer la colon.

Ce aliment crește riscul apariției cancerului de colon (STUDIU)

Potrivit statisticilor în ceea ce privește cancerul, chiar și o cantitate moderată de carne roșie procesată prezintă risc semnificativ de cancer intestinal. Mai exact, dezavantajul major al cărnii procesate este confirmat de ultimele studii pe această temă, studii efectuate de către specialiștii de la Laboratorul de epidemiologie a cancerului de la Universitatea din Oxford.

Astfel, studiile au fost realizate pe o jumătate de milion de participanți britanici cu vârste cuprinde între 40 și 69 de ani.

Cercetarea principala a fost condusă de Dr. Timothy J. Key, iar participanții au fost puși să mănânce 76 de grame de carne roșie procesată pe zi, adică echivalentul unui burger bine pregătit.

Citește și: Carnea roşie, un pericol pentru sănătate? Legătura cu anumite tipuri de cancere

Rezultatul studiului

Rezultatul studiului a arătat că acești oameni au prezentat cu 20% mai multe șanse de a dezvolta cancer colorectal în comparație cu alte persoane care au redus cantitatea ingerată la 1/3 și care ar putea echivala cu o felie de șuncă.

Studiul mai arată că șansa de a dezvolta cancer de colon a crescut cu 20% pentru fiecare 25 de grame de carne procesată, ceea ce înseamnă practic o fâșie de slănină.

„Rezultatele noastre sugerează, în mod concludent că persoanele care mănâncă carne roșie și procesată de patru sau mai multe ori pe săptămână au un risc mai mare de a dezvoltă cancer intestinal decât cei care mănâncă carne roșie și procesată de mai puțin de două ori pe săptămână”, explică Dr. Timothy J. Key.

Avertismentul OMS cu privire la alimentul care crește riscul de cancer de colon

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu a rămas indiferentă în ceea ce privește pericolul provocat de carnea roșie. Așa că în anul 2015 a concluzionat: „Carnea roșie procesată este cancerigenă!”

În același timp, carnea roșie procesată a fost inclusă în topul celor mai periculoase substanțe pentru sănătate, alături de tutun, alcool și aer poluat.

Citește și: Cum să consumi carnea roșie să nu-ți afectezi sănătatea

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân