Alimentaţia bogată în vitamina D ne menţine deştepte şi la bătrâneţe

Vitamina D este o componentă vitală a sănătăţii noastre şi mai cu seamă a celei cognitive. Pe măsură ce îmbătrânim, substanţa se pare că face adevărate minunii la nivel cerebral, potrivit unor studii apărute recent în Journals of Gerontology Series A: Biological Sciences şi în Medical Sciences.
12.12.2012
Alimentaţia bogată în vitamina D ne menţine deştepte şi la bătrâneţe

Vitamina D este o componentă vitală a sănătăţii noastre şi mai cu seamă a celei cognitive. Pe măsură ce îmbătrânim, substanţa se pare că face adevărate minunii la nivel cerebral, potrivit unor studii apărute recent în Journals of Gerontology Series A: Biological Sciences şi în  Medical Sciences.

Cu cât nivelul de vitamina D din organism est emai ridicat, cu atât riscul de Alzheimer este mai scăzut ne mai informează şi specialiştii de la Angers University Hospital, din Franţa. Pe aceeaşi linie, experţii de la VA Medical Center Minneapolis, Statele Unite, au descoperit că nivelul scăzut de vitamina D în cazul unei femei în vârstă este asociat cu tulburări cognitive şi un risc crescut de declin cognitiv.

Un nivel scăzut de vitamina D reprezintă mai puţin de 20 de nanograme pe mililitru în ser, iar un nivel foarte scăzut are ca referină 10 nanograme pe mililitru, în vreme ce cantitatea ideală este de 24 -32 ng/ml.
 

Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea
Recomandări:
Mai oferă vaccinurile actuale protecție împotriva variantei Omicron?
Mai oferă vaccinurile actuale protecție împotriva variantei Omicron?
O femeie de 30 de ani, vindecată de HIV fără tratament
O femeie de 30 de ani, vindecată de HIV fără tratament