Alcool pudrat; Îngheţata mortală

Totul se transformă. Mai nou chiar şi alcoolul. In SUA, tocmai s-a aprobat introducere pe piaţă a alcoolului sub formă de pudră.
Alcool pudrat; Îngheţata mortală

Totul se transformă. Mai nou chiar şi alcoolul. Ei bine, nu vă putem spune că s-a inventat o formă de alcool care să poate fi consumată în orice cantitate fără să provoace dependenţă sau să afecteze pe termen lung sănătatea şi să modifice comportamentul.

Însă, în SUA, tocmai s-a aprobat introducere pe piaţă a alcoolului sub formă de pudră. Mai precis, americanii pot achiziţiona băutura preferată, vodka, rom şi două tipuri de cocteil: cosmopolitan şi „powderita” (o versiune pentru margarita) la plic. Se adaugă apă proaspătă şi gata băutura!

Evident, experţii în sănătate se tem că alcoolul la plic va ajunge prea uşor la minori. Hai noroc! Cu pudră!

Îngheţata mortală

Se apropie căldura şi cu siguranţă mulţi dintre noi visează la plajă, cocteiluri şi înghetată. Ei bine, mare atenţie la toate aspectele negative ale exceselor de orice fel – raze UV sau alcool, dar şi la sursa de îngheţată.

De curând, trei oameni din Kansas au decedat după ce au consumat îngheţată contaminată cu bacteria Listeria monocytogenes. Experţii au ajuns la concluzia că maşina de îngheţată era contaminată cu această bacterie.

Anual, în toată lumea se înregistrează sute de mii de cazuri de toxiinfecţie alimentară din cauza îngheţatei dezgheţate şi congelate din nou. Listeria monocytogenes se dezvoltă în voi în frigidere şi congelatoare chiar şi la temperturi mai mici de 4 grade Celsius.

Recomandări: