Actriță celebră, diagnosticată cu cancer pulmonar. „N-am fumat în viața mea”

Comedianta în vârstă de 43 de ani a postat pe contul de TikTok un filmuleț în care apare la spital, după ce a fost diagnosticată cu cancer pulmonar.
  • Publicat:
Actriță celebră, diagnosticată cu cancer pulmonar. „N-am fumat în viața mea”
Foto: captură TikTok

Celebra actriță din sitcom-ul Big Bang Theory, Kate Micucci, a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer pulmonar. Comedianta în vârstă de 43 de ani a postat pe contul de TikTok un filmuleț în care apare la spital, după intervenția care i-a salvat viața.

„Bună, tuturor! Acesta nu este un TikTok. Sunt la spital, pentru că ieri am trecut printr-o intervenție pentru cancerul pulmonar. L-au depistat foarte devreme (…) Este destul de ciudat, pentru că nu am fumat în viața mea nicio țigară. A fost o surpriză, dar vestea bună este că a fost depistat devreme și acum sunt bine”, a spus actrița.

Cancerul pulmonar se numără printre principalele cauze de deces și, deși fumatul reprezintă un factor de risc, este destul de rar, dar nu imposibil, ca un pacient nefumător să fie diagnosticat cu cancer de plămâni.

Potrivit Societății Americane de Cancer, cancerul pulmonar la nefumători poate apărea în urma expunerii la radon, la fumatul la mâna a doua, poluare și a altor factori.

Diagnosticat în stadiu incipient, 70% dintre pacienți trăiesc cel puțin cinci ani. Odată ce cancerul de plămâni se răspândește în alte zone din corp, supraviețuirea pe termen lung scade cu până la 5%.

Potrivit statisticilor, în fiecare an, în România sunt diagnosticate în jur de 11.000 de cazuri noi de cancer pulmonar, reprezentând circa 13% din totalul cazurilor noi de cancer. Cauza principală a cancerului pulmonar este reprezentată, la peste 90% din pacienţi, de fumat. Statisticile arată că, în rândul bărbaţilor fumători, riscul de apariţie a cancerului pulmonar este de 17%, în timp ce în rândul femeilor fumătoare este de 12%. Persoanele care fumează mai mult de un pachet de ţigări pe zi au un risc de a dezvolta cancer pulmonar de până la 25 de ori mai mare decât un nefumător.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân