A stat mai bine de 56 de ani cu un făt pietrificat în pântece. Cum a trecut neobservat la analize

  • Publicat:
A stat mai bine de 56 de ani cu un făt pietrificat în pântece. Cum a trecut neobservat la analize

O braziliancă în vârstă de 81 ani s-a stins din viață, după ce medicii i-au descoperit un fetus pietrificat în pântece. Femeia îl purta de peste 50 de ani, fără să știe. 

Femeia de 81 de ani se plângea de dureri de burtă

Daniela Vera, o femeie de 81 de ani din Brazilia, a decedat în urma unei intervenții chirugicale efectuate pentru înlăturarea unui făt calcificat ce se afla în pântecele ei. Femeia s-a plâns de multe ori de dureri de burtă și mărturisea că simte o umflătură.

Femeia avea acasă șase copii și 40 de nepoți, iar în ultimele săptămâni acuza un disconfort stomacal. A făcut mai multe radiografii, dar testele nu au arătat fătul pietrificat. Medicii au tratat-o pentru o infecție cauzată de apă, deși se plângea de dureri la nivelul burții.

Analizele au arătat că avea un fetus calcificat în pântece

Ulterior, în urma unei scanări 3D, doctorii au descoperit că avea un făt calcifiat în burtă, numit lithopedion. Ea rămăsese ultima dată gravidă în 1968. Așadar, timp de 56 de ani, ea a purtat fetusul mort în pântece.

Daniela Vera a avut o sarcină ectopică. Acest lucru a făcut ca fătul să rămână în interiorul femeii și să se transforme într-o tumoră.

Citește și: Motivul fascinant pentru care gravidele își donează placenta la naștere. „Este considerată o comoară”

A murit la scurt timp de la operație

Una dintre fiicele ei, Rosely, a declarat: „Era în vârstă, iar noi suntem indigeni. Nu-i plăcea să meargă la doctor și îi era frică de aparatura folosită pentru efectuarea testelor. Nu voia să meargă la doctor pentru că era îngrijorată că are o tumoare. Ea lua doar medicamente pentru ca durerea să dispară”. 

Medicii au programat-o imediat pentru operație, însă a doua zi de la intervenție, femeia a murit. În toată lumea s-au înregistrat mai puțin de 300 de cazuri înregistrate.

„Atunci când apare sarcina, aceasta trebuie să fie în interiorul uterului dar, în unele situații, aceasta poate avea loc la exterior Acel copil nu a fost clinic, pacienta nu a avut dureri acute și nu a avut sângerări majore, iar acest diagnostic trece neobservat, iar timpul se ocupă de acel corp străin care a rămas în interiorul abdomenului femeii”, a precizat cadrul medical, notează Daily Mail. 

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: