A murit cea mai înaltă femeie din lume, la vârsta de 23 de ani! Ce complicații avea

Xiao Mo, din Shaoyang, cunoscută drept cea mai înaltă femeie de pe glob, a decedat la vârsta de 23 de ani.
  • Publicat:
A murit cea mai înaltă femeie din lume, la vârsta de 23 de ani! Ce complicații avea

O tânără de 23 de ani, cunoscută drept „cea mai înaltă femeie din lume” a murit la începutul acestui an! Xiao Mo, din Shaoyang, China, era celebră pe TikTok, acolo unde avea o comunitate impresionantă. 

A decedat cea mai înaltă femeie din lume

Chinezoaica Xiao Mo, cunoscută drept cea mai înaltă femeie de pe glob, a decedat în circumstanțe neobișnuite. Pe rețelele de socializare, ea era poreclită ‘Uriașa din Hunan’. Xiao Mo avea o înălțime de 2,29 metri și era cunoscută în mediul online, unde era urmărită de peste 152.000 utilizatori.

Xiao Mo avea o înălțime de 2,29 metri

Xiao Mo s-a stins din viață pe 15 ianuarie 2024 din cauza unor complicații cauzate de o răceală puternică. Din cauza taliei sale mari, tânăra se confrunta cu probleme cardiace și de vedere.

Tânăra de 23 de ani nu a avut o copilărie fericită, pentru că la naștere a fost abandonată de mamă și ulterior crescută de bunici. Conform presei internaționale, aceasta a fost incinerată, însă tatăl ei nu a dorit să-i ridice cenușa, notează The Sun.

Cine ar fi, de fapt, cea mai înaltă femeie de pe glob

Xiao Mo era cunoscută în toată lume drept cea mai înaltă femeie, însă Rumeysa Gelgi din Turcia ar fi, de fapt, cea mai înaltă, conform datelor.

La vârsta de 18 ani, turcoaica avea o înălțime de aproximativ 2,36 metri, conform Guinness World Records. Rumeysa Gelgi s-a născut o afecțiune genetică, sindromul Weaver, care i-a cauzat creșterea excesivă a oaselor.

Citește și: Caz rarisim în istoria omenirii! Cum a reușit această femeie să nască, deși nu are organe de reproducere

Din cauza înălțimii prea mari, aceasta are probleme medicale, printre care și scolioza. Rumeysa Gelgi nu poate să stea mai mult de două ore în picioare. Când a călătorit prima dată în SUA, ea a fost nevoită să stea așezată pe o targă specială, iar compania Turkish Airlines a eliminat șase scaune.

„O călătorie fără cusur, de la început până la sfârșit. Aceasta a fost prima mea călătorie cu avionul, dar cu siguranță nu va fi ultima”, declara tânăra în urmă cu ceva timp.

Sursa foto: captură youtube

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân