A fost identificat un nou simptom timpuriu în cazul infecției cu coronavirus

  • Publicat:
A fost identificat un nou simptom timpuriu în cazul infecției cu coronavirus
Experții au identificat încă un simptom timpuriu în cazul infecției cu coronavirus, pe lângă cele cunoscute deja: ochii inflamați și mâncărimi în jurul acestora/ Foto: Shutterstock

Experții au identificat încă un simptom timpuriu în cazul infecției cu coronavirus, pe lângă cele cunoscute deja. Ochii inflamați și mâncărimi în jurul acestora pot fi semne ce anunță îmbolnăvirea cu COVID-19.

În timp ce simptomele bolii COVID-19 sunt deja bine cunoscute de majoritatea dintre noi: tuse, febră, pierderea mirosului și a gustului, oamenii de știință au identificat un semn timpuriu al infecției cu coronavirus.

Experții spun că durerea în jurul ochilor ar putea fi un simptom ce apare la debutul COVID-19.

Studiul, publicat în BMJ Open Ophtalmology Journal, a identificat, de asemenea, sensibilitatea la lumina ca un alt posibil simptom.

Studiul a fost efectuat de cercetătorii de la Universitatea Anglia Ruskin, folosindu-se de informații de la 83 de pacienți cu coronavirus.

Fotofobia este un simptom identificat recent de cercetători

Oamenii de știință au confirmat că cele mai comune simptome sunt tusea, febra și pierderea mirosului/gustului. Studiul a identificat, de asemenea, oboseala ca simptom foarte comun, acesta fiind prezent la 90% dintre cazurile analizate.

Un simptom, care a fost întâlnit mai rar, a fost sensibilitatea la lumina, cunoscută ca fotofobia, ce a fost prezent la 18% dintre pacienți.

În același timp, 17% au avut mâncărimi în jurul ochilor și 16% au avut ochi inflamați.

81% dintre cei ce au avut simptome la nivelul ochilor le-au experimentat la două săptămâni de la apariția altor simptome comune infecției.

Alte studii anterioare au făcut legătura între infecțiile oculare și COVID-19. Potrivit Academiei americane de oftalmologie, unul din trei pacienți infectați cu coronavirus au dezvoltat conjunctivită.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân