A fost descoperit, în sfârșit, leacul împotriva cancerului?! Ce este „furtuna de calciu”

  • Publicat:
A fost descoperit, în sfârșit, leacul împotriva cancerului?! Ce este „furtuna de calciu”

Cercetătorii de la Ewha Womens Universityi din Seul, Coreea de Sud, au reușit să creeze o compoziție chimică puternică ce poate eradica celulele tumorale, descoperire publicată în Angewandte Chemie International.

Oamenii de știință au creat noul promițător medicament anti-cancer manipulând nivelurile de calciu din celule – presupus a fi cheia unei formule antitumorale.

În mod obișnuit, prea mulți ioni de calciu sunt dăunători și vor sufoca elemente ale compoziției celulare sănătoase, cum ar fi mitocondriile, cunoscute ca fiind „centralele electrice” ale celulei.

Dar acum, oamenii de știință au găsit o modalitate de a folosi această influx excesiv dăunător pentru a ține la distanță și distruge celulele tumorale din corp prin ceea ce ei numesc o „furtună de calciu”. S-a constatat, de asemenea, că expunerea la lumină infraroșie ar facilita noua formulă pentru această furtună.

Formula injectabilă a medicamentului a fost deja testată pe șoareci, cu rezultate excelente

Formula injectabilă a fost testată pe șoarecii care dezvoltaseră tumori, prin intermediul biluțelor de silica modificate special, care nu au produs niciun rău rozătoarelor.

Odată ajuns în fluxul lor sangvin, echipa a putut să constate că medicamentul a ajuns cu succes la tumori și a fost activat în prezența luminii infraroșii.

În doar câteva zile, tumorile lor au dispărut. Acum, echipa de cercetare este optimistă că această formulă poate fi, de asemenea, folosită pentru a avansa în cercetările biomedicale.

Anunțul vine și în urma unei noi metode alimentate de învățare automată pentru un screening precis pentru cancerul ovarian.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân