A crezut că este însărcinată, dar ce se dezvolta în uter s-a dovedit a fi o tumoră. Boala rară care mimează sarcina

O sarcină molară poate avea complicații serioase și necesită tratament imediat. Află povestea femeii care a crezut că este însărcinată.
  • Publicat:

O femeie din Kansas a vorbit despre o complicație foarte rară care poate apărea în timpul sarcinii și care te poate lua prin surprindere. Într-un interviu cu jurnaliștii locali de la KSNT, Sarah Lundry a dezvăluit că ceea ce a crezut în 2020 ca este o sarcină de 12 săptămâni s-a dovedit a fi o sarcină molară completă, o complicație în care o tumoră se dezvoltă în uter, dar fără un embrion.

„Au încercat orice sursă pentru a putea auzi bătăile inimii și nu au găsit nimic”, a spus tânăra despre descoperirea medicilor. „Atunci am știut că nu este normal. La 12 săptămâni de sarcină poți auzi bătăile inimii imediat”.

Femeia a povestit jurnaliștilor că ea și soțul ei credeau că urmează să devină părinți în 2020. Ba chiar s-a confruntat cu simptome specifice sarcinii, doar că a putut observa că nu putea mânca și pierdea în greutate nejustificat.

În urma unei sonograme s-a descoperit că avea o sarcină molară, care a rezultat în urma unei sarcini neviabile. Clinica Mayo notează că o sarcină molară poate avea complicații serioase și necesită tratament imediat. Tumora care se dezvolta în uterul femeii s-a multiplicat și s-a transformat rapid într-un cancer, care s-a răspândit ulterior în plămâni, necesitând histerectomie parțială și chimioterapie.

 

„Am decis să fac o histerectomie în iunie 2022, am completat chimioterapia și am terminat în august 2022. Acum am un an de când nu mai fac tratamentul și am câștigat lupta cu cancerul”, a povestit tânăra.

În prezent, Sarah Lundry și soțul ei sunt pregătiți să adopte un copil și să devină părinți pentru prima dată. Femeia a postat pe contul ei de Instagram toate schimbările prin care a trecut în urma tratamentului, de la căderea părului, până la procedurile pe care le-a urmat și luptele pe care le-a dus, menționând că „nu ne promite nimeni o viață ușoară”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân