4 semne fascinante că ai un IQ mare

Oamenii inteligenți, cu un IQ mare pot lua decizii mai bune, deoarece sunt capabili să accepte ambiguitatea, au concluzionat cercetătorii.
  • Publicat:
4 semne fascinante că ai un IQ mare
Foto: freepik / 4 semne fascinante că ai un IQ mare

Persoanele mai inteligente acceptă mai ușor confuzia și neclaritatea, arată un nou studiu. Multe probleme cu care ne confruntăm în viață nu au un răspuns definitiv, iar oamenii inteligenți pot face față acestor lucruri cu ușurință. Oamenii inteligenți, cu un IQ mare pot lua decizii mai bune, deoarece sunt capabili să accepte ambiguitatea, au concluzionat cercetătorii.

Alte semne comune că ai un IQ crescut sunt faptul că ești conștiincios, îți place să-ți asumi riscuri și că ești curios. Persoanele conștiincioase sunt mult mai atente, eficiente și disciplinate. De asemenea, oamenii inteligenți sunt mai predispuși să aibă o personalitate de Tip A, ceea ce înseamnă că sunt atât competitivi, cât și dispuși să riște. Curiozitatea este, de asemenea, un semn al inteligenței.

Persoanele curioase pun multe întrebări, sunt în căutare de surprize și senzații și, mai ales, își fac timp să caute idei noi. Aceste concluzii au fost trase în urma unui studiu la care au luat parte 820 de participanți. Toți au completat măsurători atât pentru inteligență, cât și pentru personalitate.

Rezultatele arată că patru factori ai personalității sunt asociați inteligenței. Capacitatea de a face față lucrurilor nesigure este un semn puternic pentru oamenii inteligenți.

„Prin acest studiu s-a descoperit că multiple măsurători ale inteligenței preziceau o toleranță mai mare la nesiguranță. Studii anterioare arată că oamenii inteligenți sunt capabili să se adapteze și să evalueze schimbarea task-urilor de la locul de muncă, ceea ce duce la o acuratețe în luarea deciziilor”, spun autorii studiului.

„Curiozitatea, marcată de deshidere, creativitate, imaginație și complexitate cognitivă, a fost asociată unui nivel crescut al inteligenței”, se arată în studiu.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân