4 căni de ceai pe zi pot reduce semnificativ diabetul de tip 2. Ce spun cercetătorii

Pe lângă alimente, află că dacă vei consuma zilnic ceai, efectele sunt minimizate, se arată într-un nou studiu publicat în 2022.
  • Publicat:
4 căni de ceai pe zi pot reduce semnificativ diabetul de tip 2. Ce spun cercetătorii
Foto: shutterstock / Ce spun cercetătorii despre consumul de ceai

Diabetul este o afecțiune care produce schimbări atât la nivelul insulinei, cât și la nivelul glicemiei, motiv pentru care ar trebui să te asiguri că mănânci alimentele potrivite pentru a preveni apariția acestei boli sau în cazul în care ai fost deja diagnosticat cu diabet, să nu înrăutățești condiția actuală. Pe lângă alimente, află că dacă vei consuma zilnic ceai, efectele sunt minimizate, se arată într-un nou studiu publicat în 2022.

Cercetările au fost prezentate la European Association for the Study of Diabetes Annual Meeting, în Stockholm, Suedia și au fost făcute pe un eșantion de 1.075.311 persoane, notează Medical News Today.

În urma studiului s-a descoperit că participanții care au consumat una sau trei căni de ceai în fiecare zi au redus cu 4% riscul de dezvoltare a diabetului comparativ cu participanții care nu obișnuiau să facă asta. Mai mult, s-a observat o reducere cu 17% a riscului de dezvoltare a diabetului de tip 2 în rândul participanților care au consumat patru sau mai multe căni de ceai.

Explicația din spatele acestor rezultate stă în prezența compușilor polifenoli, care se regăsesc în ceai și care suplinesc antioxidanți importanți care ajută la protejarea celulelor reducând inflamația și distrugerea lor. De asemenea, ceaiul verde conține catechine, un tip de antioxidanți care îmbunătățesc sensibilitatea celulară la insulină și reduc rezistența la insulină.

În privința beneficiilor pe care le are consumul de patru sau mai multe căni de ceai pe zi, cercetătorii studiului au recunoscut că nu sunt siguri de ce acest număr are o incidență mai mare și o asociere a reducerii riscului diabetului.

Consumul de ceai negru, verde sau ceai oolong are beneficii asupra reducerii riscului de diabet de tip 2, dar toate aceste aspecte depind de stilul de viață al fiecărei persoane în parte. De exemplu, dacă adaugi zahăr în ceai, proprietățile sale sunt anulate sau diminuate. Sau, în cazul în care participanții consumă o dietă nesănătoasă, nu fac mișcare și sunt supraponderali sau obezi, consumul de ceai pentru a evita apariția diabetului nu este răspunsul real pentru reducerea riscului de apariție a acestei boli cronice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân