Elwira Petre – Dancing queen

Deşi mai are puţin de aşteptat până îşi va ţine puiul în braţe, face furori cu silueta şi cu energia sa. Acestea sunt întreţinute de pasiunea pentru dans. Am provocat-o pe soţia lui Mihai Petre la o şedinţă foto sport şi o discuţie despre acest moment din viaţa ei. Am descoperit un om cald, dar realist, o viitoare mămică pregătită să facă faţă cu brio tuturor provocărilor.
  • Publicat:
Elwira Petre - Dancing queen

Deşi mai are puţin de aşteptat până îşi va ţine puiul în braţe, face furori cu silueta şi cu energia sa. Acestea sunt întreţinute de pasiunea pentru dans. Am provocat-o pe soţia lui Mihai Petre la o şedinţă foto sport şi o discuţie despre acest moment din viaţa ei. Am descoperit un om cald, dar realist, o viitoare mămică pregătită să facă faţă cu brio tuturor provocărilor.

O dimineaţă friguroasă de miercuri. Mă îndrept către nou înfiinţata Academie de Dans Mihai Petre. Deşi nu sunt cursuri, parcă încă se aude ecoul paşilor de dans, încă se simt vibraţiile muzicii… Într-una din spaţioasele săli ne aşteaptă Elwira cu un zâmbet cald. Este îmbrăcată cu o rochie neagră, din bumbac fin ce conturează perfect burtica. Deasupra poartă un cardigan din caşmir gri. Este frumoasă, graţioasă, are trăsături şi gesturi fine. Îmi povesteşte că are o perioadă plină cu multe ore de antrenament la Academie. Cum decurge programul ei dintr-o zi normală?

“Din fericire, nu am acelaşi program în fiecare zi. Oligatoriu, fiecare dimineaţă începe cu un mic dejun împreună cu Mihai. Nu plec niciodată de acasă fără să mănânc! Apoi rezolv lucruri legate de casă, facturi, cumpărături etc. sau fac programe pentru perechi şi pentru Academia de Dans. După-amiaza, de obicei, o petrec în sală până seara târziu. Mi se întâmplă să plec şi la ora 23.00. Sunt zile în care intru în sală la ora 10.00 dimineaţa şi ies la 23.00. Asta se întâmplă atunci când avem seminarii sau cantonamente înainte de concursuri.”

Când vorbeşte despre asta, ochii ei albaştri se aprind. Se simte pasiunea! Povesteşte apoi că s-au împlinit 11 ani de când s-a mutat în România. Din vocea ei se simte că îi este dor de Polonia, de familia ei, de obiceiurile de acolo. “În fiecare duminică, fratele meu şi părinţii mei se întâlnesc la masă. Aici nu se păstrează acest obicei. Aici viaţa are un alt ritm”, explică ea.

Vine vorba despre mâncare. “Nu am schimbat mult alimentaţia acum, sunt atentă ca peştele şi carnea să fie bine preparate. În rest, încerc să am o dietă echilibrată cu multe lactate, fructe şi legume.” Oare o dansatoare profesionistă, o femeie atât de ocupată ca ea are timp sau pasiune să-şi prepare mâncarea? “Gătitul şi grădinăritul sunt 2 pasiuni ale mele care mă relaxează foarte mult. Mi-ar plăcea să am mai mult timp pentru ele… Recunosc că gătesc mai mult mâncare poloneză, îmi plac la nebunie colţunaşii. În Polonia îi făcem cu diverse umpluturi din carne, din cartofi, spanac sau chiar fructe.”

” Dintre mâncărurile româneşti îi plac foarte mult salata de vinete şi sarmalele făcute de soacra sa. Muzica se aude timid în sală, ritmuri de salsa te îmbie să visezi spre vacanţă, spre libertate. Apropo de libertatea de mişcare: “Nu îmi plac hainele care mă strâng sau în care nu pot să mă mişc. Urăsc cămăşile!

Cel mai mult în timpul liber îmi place să port rochiţe sau haine lejere din bumbac, pantaloni de trening cu un tricou sau rochiţe cu cizme sau bocanci”, povesteşte ea. Şi-a schimbat garderoba în această perioadă? “Da, am fost nevoită. Am lăsat în dulap blugii preferaţi şi i-am înlocuit cu rochiţe, colanţi, lucruri mai lejere, elastice şi comode, dar recunosc că nu am luat haine din magazine pentru femei însărcinate. Cred că sunt atâtea haine pe piaţă încât poţi se le combini frumos şi dacă eşti însărcinată. Mai greu mă împac acum cu pantofii cu toc. Rezist câteva ore, dar nu toată ziua.” 🙂

Citeşte şi: Elwira, soţia lui Mihai Petre, dovedeşte că sarcina se împacă perfect cu o viaţă activă

Elwira şi Mihai Petre vor petrece Paştele în sala de dans

Elwira Petre, spectacolul gratiei

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Dansul, terapie pentru adolescenţi
Dansul, terapie pentru adolescenţi
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân