Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Oare sa divortez?

Ma numesc Eugenia si sunt casatorita de 4 ani. Am o fetita de 2 ani si vreau cateva sfaturi in privinta casniciei mele, sotul meu este mai mare ca mine cu 12 ani si ma neglijeaza foarte mult nu mai avem o viata sexuala normala de cand am nascut.

El petrece foarte mult timp la lucru, nu mai este tandru cum era la inceput, cred ca ne-am racit unul de altul.

NU stiu daca sa ii propun sa divortam sau nu, am o fetita de crescut si mie teama ca nu o sa ma ierte cand o fi mare pentru ca am divortat si pentru ca a crescut fara tata.

Eu ma indoiesc si in privinta dragostei noastre nu cred ca mai exista…va rog ajutati-ma in a lua o decizie.

VA MULTUMESC

Întrebare pusă de: flory99

Răspunsul specialistului

Specializare: Consultant specializat în psihologie
Clinica: Asociaţia Profesională a Specialiştilor în Administraţie Publică

Sfârşitul unui mariaj poate fi una dintre cele mai stresante şi dureroase experienţe personale pentru care rar este cineva îndeajuns pregătit.

Acordaţi-vă timp pentru a lua o decizie şi întrucât aceasta poate avea un impact major asupra vieţii dumneavostră şi nu numai, puteţi cere sprijinul un psiholog/psihoterapeut care să vă ajute să exploraţi motivele care vă determină să vă gândiţi la separare, opţiunile pe care le aveţi la îndemănă pentru continuarea relaţiei, să luaţi o decizie matură, iar dacă divorţul este o soluţie să vă pregătiţi mental şi emoţional.

Decizia de a divorţa este una dintre cele mai dificile cu care vă puteţi confrunta şi necesită timp şi o analiză atentă. Această vă aparţine în întregime şi depinde de circumstanţele personale şi de concluzia la care ajungeţi după cântărirea argumentelor pro şi contra.

Niciun psiholog/psihoterapeut nu poate sau nu ar trebui să vă spună dacă sau când ar trebui să luaţi această decizie. În astfel de situaţii, nu există o cale sigură de urmat care conduce la rezultatul perfect.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Mai multe raspunsuri de la Cristina Aliman
Cum scap de ticurile nervoase si de atacurile de panica?
Am si eu o problema, acum aproape un an a inceput sa mi se zbata ceva la stomac. Am fost de 2 ori la control la diferiti medici, mi-au zis sa merg la Psihiatrie, acum am si atacuri de panica, cand ...
Probleme in cuplu
Buna ziua! In urma cu 3 ani jumatate m-am casatorit, acum cateva luni am adus pe lume o minunatie de fata! La inceputul relatiei si ulterior la inceputul casniciei partea sexuala era ok. Intre timp, ...
Din aceeasi categorie
Interpretare analize
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...