Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Nu reusesc sa slabesc, ce sa fac?

Buna ziua, as vrea sa slabesc, dar nu reusesc, am 72 de kg si 1,67. De ceva timp mi-am luat o bicicleta medicinala, si cam o ora fac pe zi fac miscare am inceput sa tin si un regim alimentar, fara grasimi, doar iaurt, fructe, ciorbe de zarzavat, gratar si salte.

Nu pot sa fac foarte mult sport deoarece sunt operata de hernie de disc de 4 ori si acum 6 luni la ultima operatie mi-au fixat coloana cu suruburi si tija din titan. Ce sa fac deoarece din cauza ca m-am ingrasat am si probleme hormonale si totusi e o problema si ptr coloana mea atatea kg in plus. Va multumesc si astept raspuns.

Întrebare pusă de: P. N.

Răspunsul specialistului

Specializare: medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice
Clinica: Centrul de Diagnostic si Tratament Provita

La inaltimea de 1,67 si greutatea de 72 kg aveti un IMC de 26 kg/ mp, adica va incadrati ca o persoana supraponderala.

O greutate recomandata pentru normoponderalitate se situeaza intre 52 si 69 kg. Este adevarat ca datorita problemelor cu coloana vertebrala cu cat este mai mica greutatea sustinuta de ea cu ata mai mare este si gradul de confort si mobilitate al coloanei dvs.

Principiile de nutritie pe care le-ati aplicat in dieta dvs (fara grasimi, multe lactate , fructe, legume, salate) par sa fie corecte dar este foarte importanta si combinarea lor: – repartitia pe mese; dimensiunea portiilor; orele de masa, etc.

De asemenea este importanta si miscarea pe care insa cred ca ar trebui cel putin pentru inceput sa o faceti sub supravegherea unui specialist kinetoterapeut – riscurile sunt foarte mari pentru o persoana cu o patologie atat de importanta a coloanei si cu o interventie pe coloana atat de recenta ca sa incerce sa faca singura acasa miscare si gimnastica medicala.

Sfatul meu:- cereti ajutor (dr. nutritionst si kinetoterapeut) – pentru o dieta corecta si echilibrata care sa va dea rezultate si pentru a face miscare supravegheata si eficienta in efortul de consolidare a musculaturii paravertebrale si de slabire in acelasi timp.

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la Consultant dr. Lavinia Luminita Florea
Inlocuitor la SIOFOR
Buna ziua! Mama mea in varsta de 69 de ani are diabet de tip 2, i-a fost depistat in ianuare 2015 si i-a fost prescris Glurenorm si Siofor. Tratamentul a ajutat-o sa isi tina glicemia sub control, ...
Fructoza cristalina
Buna ziua, as vrea sa va intreb daca utilizarea fructozei cristaline pure (din fructe) in alimentatie afecteaza glicemia sau are consecinte grave? Folosesc fructoza la deserturi in loc de zahar. ...
Regim alimentar pt pietre la rinichi
Buna ziua, sunt Adrian, am 44 ani si acum 2 saptamani am fost operat la rinichiul drept (piatra si mult puroi); nu au reusit doctorii sa recupereze o monstra din acea piatra pt a o duce la laborator ...
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...