Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Dureri de cap, ameteli, amortirea fetei

De o saptamana am mari dureri de cap, mai exact in ceafa, urmate de ameteli si de multe ori simt ca imi amorteste partea stanga a fetei. Tin sa mentionez ca eu anul trecut am facut o depresie severa si am fost internata in spital 2 saptamani. La doua zile dupa externare am avut un conflict, moment in care au aparut durerile de cap si paralizia fetei pe partea stanga, cu o senzatie de ace care ma strapung. Ce pot face sa nu ma mai enervez asa repede?

Întrebare pusă de: melania

Răspunsul specialistului

Specializare: Psiholog si psihoterapeut
Clinica: Clinica ProVita - Diagnostic si Tratament

Bună ziua,

Îmi pare rău să aud despre suferinţa dvs.! În primul rând, dacă aveţi un diagnostic şi, bănuiesc, un tratament, primul cu care ar fi bine să vorbiţi este medicul dvs. curant. În al doilea rând este clar că aveţi manifestări somatice ale ”supărărilor” – adică neştiind cum să le gestionaţi eficient, acestea se repercutează asupra corpului.

Din păcate lipsa amănuntelor nu îmi permite să vă dau un sfat 100% valabil în cazul dvs. şi, oricum, nu există o reţetă universală pentru a nu ne mai enerva. Chiar dacă, în principiu, suntem asemănători, avem particularităţi care ne fac diferiţi unii de alţii.

Puteţi încerca, ca o soluţie ”de urgenţă”, atunci când apare un factor stresant, să vă concentraţi pe respiraţie, să trageţi lent, pe nas, aer în piept şi să îl eliberaţi uşor pe gură. Faceţi câteva respiraţii din acestea conştiente (ritmul ar fi: numaraţi până la 5 în timp ce inspiraţi şi numaraţi până la 6 în timp ce expiraţi).

Concentrarea pe respiraţie şi număratul scad tensiunea emoţională şi mai degajează mintea. În timp, exersarea acestei respiraţii, va amâna din ce în ce mai mult, până la diminunare, reacţia impulsivă de a vă enerva şi, încet încet se vor diminua şi reacţiile fiziologice despre care îmi spuneţi.

Pe termen lung, însă, este bine să completaţi tratamentul medicamentos, dacă îl mai aveţi, cu câteva şedinţe de psihoterapie, care vă pot ajuta să înţelegeţi mai bine de unde vine acest mod de a reacţiona, ce-l accentuează şi cum să gestionaţi emoţiile mai eficient.

Vă doresc succes şi multă sănătate!

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la Psiholog Alexandra Ioana Siru
Cum sa ma detasez de gandurile care imi fac rau?
Sunt studenta la medicina si citind mai multe despre diverse boli grave, cum ar fi cancerul, mi se intampla ca in fiecare zi, mai ales cand ma pun seara in pat, sa ma gandesc ca cei dragi sau chiar ...
Cand sa mergem cu copilul la psiholog
De 2 saptamani am o problema cu fetita de 8 ani, care a realizat ca e muritoare si nu poate adormi seara cu gândul ca nu vrea sa moara. Ce pot face parintii in acest caz? Trebuie consultat un ...
Atac de panica
Buna ziua, ce as putea face astfel incat sa nu am atacuri de panica din cauza emotiilor, de faptul ca mi-e frica de ceilalti daca ma vad ca am emotii? Ce as putea face sa fiu stapana pe mine, sa nu ...
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...