Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

De ce sunt obsedata de timp si cum pot sa-mi pastrez motivatia?

Mi-am propus sa ma schimb foarte mult anul acesta, sa schimb obiceiuri negative si sa ma dezvolt personal foarte mult, sa fiu mai motivata in a imi atinge obiectivele. Am o problema care poate parea ciudata si de care vreau mult sa scap. Sunt obsedata de timp, exagerata chiar. Analizez ce am facut in absolut fiecare minut, de ce timpul ala a trecut asa, de ce am facut asta si nu cealalta, cand a trecut atata timp. Am ajuns sa fiu obsedata de multe ori.

Sunt si eu constienta si incerc sa ma relaxez insa nu ma tine prea mult. Ma si gandesc la ce m-am gandit in timpul respectiv. Imi doresc sa fiu productiva iar uneori daca stau pur si simplu am impresia pierd prea mult timpul. Oare sa fie si datorita faptului ca imi doresc foarte mult sa am succes in diverse planuri, sa evoluez?

Ce as putea sa fac sa scap de obsesia asta, sa ma relaxez? (Alexandra)

Întrebare pusă de: R. P.

Răspunsul specialistului

Specializare: psiholog/psihoterapeut
Clinica: Spitalul Metropolitan

Buna ziua,

In general, tendinta  in urma unei autoevaluari  nesatisfacatoare este de supracompensare,  accelerand prin autoconstrangere anumite  comportamente, atitudini ori  situatii, de cele mai multe ori irationale. Este un mecanism de aparare cu rol de atenuare a unor  conflicte interne care  lezeaza narcisic.

Este salutara dorinta ta de dezvoltare personala. O prima sugestie ar fi sa-ti acorzi un timp fara sa fii atat de critica cu tine.  Foarte important este sa iti iei timp pentru orice faci si  sa inveti sa ai rabdare. Rabdarea este un ingredient  esential pentru orice reusita.

Fixeaza-ti obiective rationale, clare si masurabile. Acorda un timp rezonabil pentru realizarea lor si ai grija ca in fiecare zi sa faci ceva care te duce cat mai aproape de obiectivele tale. 

Iti recomand  sa citesti carti despre NLP – programare neuro lingvistica, eventual sa mergi si la cursuri  sau seminarii  sustinute de trainer NLP. Succes!

 

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la Simona Ghinea
Atacuri de panica
Buna ziua, Ma adreses d-vstra pentru sotul meu, in varsta de 41 ani, 185 cm si 90 kg( tinichigiu auto, ) -in urma cu 2 ani a inceput sa simta un fel de palpitatii in dreptul inimii, speriat, am mers ...
Vreau sa stiu daca fiica mea sufera de depresie
Fiica mea prezinta urmatoarele simptome: ameteala, confuzie, lipsa de concentrare, pierderi de memorie, greata, frica de spatii aglomerate, frica de a face activitati normale, panica, oftat ...
Tulburare de comportament sexual – se poate vindeca?
Acum doi ani m-am imprietenit cu o persoana venita din Italia sa faca un curs de formare la noi in firma. Ne-am simtit imediat ca si cum ne-am fi cunoscut de cand lumea, erau o sumedenie de ...
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...