Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Cum pot regasi drumul catre mine?

Buna ziua !

Apelez la dumneavoastra pentru ca simt ca pierd definitiv drumul catre mine si nu vreau asta. Vreau sa redevin omul plin de speranta, umor si optimism. Vreau sa iubesc, sa daruiesc si sa ma implic in toate lucrurile cu aceeasi bucurie cu care o faceam candva. Vreau sa iau deciziile corecte fara sa distrug suflete, fara sa prabusesc universul nimanui. Dar, in acelasi timp, vreau sa fiu implinita si eu.

Sa incepem cu inceputul cum s-ar zice. In urma cu 5 ani, cand imi doream neaparat pe cineva, cand imi doream si eu o iubire cu care sa impart bucuriile si tristetile, aceasta a aparut. Am crezut ca e baiatul perfect pentru mine, avand multe din lucrurile pe care eu mi le-am dorit, nu m-a inselat, nu m-a lovit, un baiat frumos, dar in acelasi timp vesnic nefericit, trist, rareori zambind.

Mult timp m-am mintit ca sunt extrem de fericita, ba ca asa e el, il accept asa cum e, compensez cu celelalte, ba contrastele se atrag…chestii din acestea.

Mintindu-ma numai si numai pe mine, caci fericirea deplina nu am cunoscut-o nicicand.

In urma cu un an m-am gandit serios la un lucru, si anume sa imi gasesc un job in strainatate, sa plec, sa vin, sa vad ce se intampla…ma va face distanta sa iubesc mai mult sau nu stiu daca voiam sa fug…de nefericire:)

Ideea este ca un an am invatat, m-am pregatit, am incercat de 4 ori si nu am reusit. Sunt devastata caci mi s-a mai intamplat un lucru…aproape ca m-am indragostit de un alt baiat, dar el nu stie asta si nimeni nu stie. Caci nu stiu ce este mai rau: sa inseli cu sufletul sau cu trupul?

Nu mai stiu ce vreau, nu mai stiu cine sunt, nu mai stiu pe cine iubesc. Vreau doar sa ma regasesc si nu vreau sa distrug sufletul nimanui, mi-as dori sa iau deciziile corecte insa nu stiu care sunt cele bune, cele cu sufletul sau cu ratiunea?
Cu baiatul cu care sunt acum poate mi-as cladi o familie, el m-ar iubi, dar nu as fi fericita pe deplin nicicand. Cu baiatul de care sunt indragostita nici macar nu stiu daca as forma o relatie, caci nu stiu daca el ma vrea iar jobul la care l-am visat un an acum nici macar nu stiu daca il mai vreau. Insa in acelasi timp simt ca mi-am canalizat atentia asupra acelui lucru ca altceva nici nu as sti sa fac acum. E foarte greu ceea ce simt si vreau sa ma tratez… 

Astept cu nerabdare raspunsul  dumneavoastra.

Întrebare pusă de: Andreea Georgiana

Răspunsul specialistului

Specializare: Psiholog/Psihoterapeut
Clinica: Cabinet Individual de Psihologie – Moraru Adina

Ma intreb cum anume ai formulat in mintea ta ca ti-ai dori sa fie viitorul tau iubit: din ceea ce mi-ai descris mai sus, am aflat ca nu ai vrea sa fii inselata si lovita. Dar pe viitor, ti-as propune sa realizezi o lista care sa includa doar calitatile pe care ti le doresti.
Este foarte bine ca esti constienta de faptul ca te minteai la momentul respectiv ca esti fericita, si plecand de la aceasta idee ti-as recomanda sa iti reamintesti ca nu a fost o solutie buna pentru tine si ca ai acceptat in viata ta altceva decat si-ar fi dorit sufletul tau, respingand nevoile tale adevarate.

Iti reamintesc ceva ce probabil stii deja, si anume ca oriunde te vei duce, vei da tot de tine. 

Eu ti-as recomanda sa fii sincera cu tine, sa realizezi ce anume te face sa ramai in continuare in relatia in care esti si daca iti iubesti cu adevarat partenerul. Nu este cazul sa creezi distanta fata de el plecand in alta tara, dar nici inselandu-l, pentru ca pe tine te inseli de fapt. Un alt aspect important este ca necomunicand cuiva ca esti indragostita de el, iti poti face planuri si ganduri care sa nu se concretizeze de fapt in realitate.

Imi dau seama din ceea ce mi-ai scris ca nu stii ce vrei, nu stii cine esti si pe cine iubesti, dar nu este nimic grav. Treci printr-o situatie des intalnita si ceea ce ai de facut este sa iti pui gandurile in ordine.

Un sfat pe care ti-l dau este sa iti comunici sentimentele partenerului tau si sa ii spui deschis ceea ce simti, ceea ce te deranjeaza si ce schimbari ti-ar placea sa produceti in relatie. De asemenea, ai putea sa il intrebi si tu pe el ce anume si-ar dori sa imbunatatiti la relatia pe care o aveti.

Intreaba-te ce anume este fericirea pe deplin? Care crezi ca sunt ingredientele unei vieti fericite?
Raspunsul corect nu se afla la mine, ci la tine. Tu esti cea care trebuie sa isi dea seama ce directie vrei ca viata ta sa ia 🙂

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la Consultant Adina Moraru
Cum pot ajuta un copil cu dislexie?
Buna ziua! Baiatul are 7 ani si intampina mari probleme la scoala. Eu banuiesc ca e vorba de dislexie si cred ca pierd timp pretios pt copil. La scoala copiii mai au un pic si termina tot alfabetul ...
Nu suport zgomotele
Buna ziua! De ceva timp nu suport zgomotele, de exemplu cand cineva vorbeste normal eu percep tonul vocii mai ridicat, suficient incat sa am deranjeze groaznic la urechi, si nu numai asta ci si ...
Cum pot să găsesc voinţa ca să slăbesc?
Dintotdeauna am fost o persoana grasa si tot dintotdeauna am fost obsedata de dorinta de-a slabi. Mi-am dorit foarte mult acest lucru, dar cedam usor in fata poftelor. Pe la 20 de ani, am reusit sa ...
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...