Sexul: 8 lucruri pe care le faci după

Te-ai dezlănţuit în dormitor? Iată care sunt lucrurile de care nu trebuie să uiţi după momentele petrecute alături de partener!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sexul: 8 lucruri pe care le faci după

Partidele fierbinţi de amor te pot costa mai mult decât crezi. De aceea, după ce ai dat frâu pasiunii, nu uita de ritualul tău de îngrijire. Noi îţi sugerăm doar câte lucruri pe care le poţi face, sau nu, după sex. Iată ce nu trebuie să uiţi!

Spală-te uşor!

Nu trebuie să ieşi imediat din pat şi să intri la duş. Cu toate astea, curăţarea uşoră după sex poate proteja bărbaţii şi femeile de infecţii, cum ar fi infecţia urinară. Aşadar, spală zona din jurul organelor genitale cu apă caldă. Poţi încerca săpunuri uşoare, dar, dacă ai pielea sensibilă sau dacă ai deja o infecţie, zona s-ar putea usca sau irita.

Evită duşurile interioare!

Unele femei cred că trebuie să se cureţe în interiorul vaginului după ce au făcut sex cu apă sau cu lichide preambalate. Asta poate duce însă la mai multe infecţii, pentru că în acest mod este afectat echilibrul natural al bacteriilor care protejează vaginul. Vaginul se curăţă în mod natural. De asemenea, reţine că un miros uşor este normal şi nu este semnul unei probleme.

Nu folosi spray-uri!

Publicitarii te îndeamnă să cumperi şerveţele, creme şi spray-uri care pretind să îţi împrospăteze zona intimă. Unele dintre ele au la bază substanţe care pot face ca pielea să se usuce. De aceea, după sex, e bine să te rezumi la o spălare delicată. Evită tampoanele parfumate, spray-urile, mai ales dacă ai tendinţa de a obţine infecţii.

Goleşte vezica!

În timpul sexului, bacteriile pot intra în uretră, tubul care transportă urina din corp. Acest lucru poate grăbi şansele de infecţie. Când urinezi, acei germeni sunt spălaţi. Deci, după momentele de tandreţe petrecute alături de partener, mergi la baie.  

Bea apă!

Încearcă să bei apă după fiecare partidă de sex. Dacă eşti hidratată, vei merge mai des la toaletă. Astfel, bacterii se vor spăla din corp înainte ca infecţiile să poată apărea.

Poartă haine lejere!

Locurile în care transpiri sunt un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. De aceea, e bine să porţi lenjerie de corp şi haine care lasă aerul înăuntru. Femeile ar trebui să evite lenjeria strâmtă. Bumbacul funcţionează bine pentru bărbaţi şi femei, pentru că absorbă umiditatea. Ba mai mult, nu ar fi rău să sari lenjeria de corp atunci când te culci.

Protejează-te de infecţii!

Ai grijă ce transmit! Partenerii pot face schimb de anumite afecţiuni în timpul actului sexual. Dacă observi simptome precum mâncărimile, arsurile sau o secreţie albă, mergi la medic.

Testează-te!

Dacă eşti activă sexual, mai ales dacă ai fost cu un partener nou, este o idee bună să te testezi pentru bolile cu transmitere sexuală, cum ar fi sifilisul. De cele mai multe ori, aceste infecţii nu au simptome, aşa că analizele rămân o modalitate sigură de depistare. Poţi, de asemenea, să urmăreşti simptomele, cum ar fi durerea, băşicile, rănile din jurul organelor genitale.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Avocado: bun pentru sex şi fertilitate
Avocado: bun pentru sex şi fertilitate
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”