5 lucruri pe care trebuie să le faci după o partidă de sex

Igiena riguroasă după contactul sexual este obligatorie pentru sănătatea vaginului, deoarece bacteriile abia aşteaptă să îşi facă un culcuş în mediul „primitor”. În afară de urinare, metodă pe care suntem convinse că o ştiai deja, există şi alte lucruri pe care trebuie să le faci după fiecare contact sexual pentru a preveni infecţiile vaginale.
  • Publicat:
  • Actualizat:
5 lucruri pe care trebuie să le faci după o partidă de sex

Sexul este o excelentă metodă de a scăpa de stresul de peste zi, dar şi un factor de risc în apariţia infecţiilor vaginale, dacă nu respecţi anumite reguli. Igiena riguroasă după contactul sexual este obligatorie pentru sănătatea vaginului, deoarece bacteriile abia aşteaptă să îşi facă un culcuş în mediul „primitor”. În afară de urinare, metodă pe care suntem convinse că o ştiai deja, există şi alte lucruri pe care trebuie să le faci după fiecare contact sexual pentru a preveni infecţiile vaginale.

Iată ce trebuie să facă orice femeie după o partidă de sex!

Şterge-te cu un prosop umezit

Lubrifianţii şi bacteriile de pe degete, din gură sau din rect pot creşte riscul de dezvoltare a unei infecţii cu Candida. Pentru a preveni acest lucru, specialiştii recomandă curăţarea blândă a zonei intime cu apă călduţă şi săpun fără parfum sau ştergerea cu un prosop curat umezit, din faţă în spate.

Nu este necesară spălarea vaginului în interior! Vaginul are propriul „sistem de curăţare”, care menţine sănătoasă flora bacteriană, aşadar nu faceţi spălături vaginale, pentru că puteţi favoriza apariţia infecţiilor.

Baie hidratantă şi anti-iritatantă

După fiecare contact sexual, este indicat să vă răsfăţaţi cu o baie în cadă, în care să adăugaţi câteva picături de ulei extravirgin de cocos. Acesta hidratează pielea sensibilă din zona intimă şi ameliorează inflamaţiile sau iritaţiile.

Beţi un pahar cu apă

Aşa cum după o sesiune de exerciţii beţi apă, la fel ar trebui să faceţi şi după un „efort intens” în dormitor. Deshidratarea afectează întreg corpul, aşa că, dacă vă simţiţi gura uscată, şi vaginul va avea nevoie de hidratare. De asemenea, apa ajută la eliminarea bacteriilor care cauzează infecţiile tractului urinar.

Consumaţi alimente bogate în probiotice

Iaurtul, varza murată şi alte alimente fermentate conţin aceleaşi bacterii benefice – probioticele – prezente în vagin. Aşadar, după contactul sexual este bine să consumaţi un iaut, pentru a reechilibra flora bacteriană şi a reduce totodată riscul de infecţii vaginale.

Purtaţi lenjerie curată din bumbac

Lenjeria din nailon şi alte materiale sintetice, dar şi chiloţii tanga sau cei foarte strâmţi trebuie evitaţi imediat după contactul sexual, dar şi în general, pentru că favorizează apariţia şi reţinerea umezelii în zona intimă, care creşte riscul de infecţii urinare. În schimb, medicii recomandă piesele de lenjerie intimă din bumbac, lejere, care lasă pielea să respire şi nu reţin umezeala.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”