Cand fosta lui devine bataia ta de cap…

Intr-o noua relatie, cei doi parteneri vin cu propria istorie a relatiilor si a fostilor parteneri. Dar parca este o regula ca de fiecare data sa existe o anumita “fosta” care va bantuie existenta, atat pe a ta cat si pe a lui. Dar cat de depa
  • Publicat:
Cand fosta lui devine bataia ta de cap...
Cand fosta lui devine bataia ta de cap...

Intr-o noua relatie, cei doi parteneri vin cu propria istorie a relatiilor si a fostilor parteneri. Dar parca este o regula ca de fiecare data sa existe o anumita „fosta” care va bantuie existenta, atat pe a ta cat si pe a lui. Dar cat de departe ar trebui sa se ajunga?

Obsedata de fosta lui iubita

Este posibil sa se intample ca fosta lui iubita sa se transforme intr-o obsesie pentru amandoi. In mod pozitiv sau negativ, a lasat o impresie puternica asupra lui, iar prezenta ei te bantuie pur si simplu: prietenii lui inca mai vorbesc despre ea si indiferent in ce loc te-ar duce se pare ca a fost mai intai cu ea sau are amintiri legate de ea in acel loc.

Aceasta misterioasa fosta iubita poate parea o persoana cu adevarat speciala si te intrebi cat de mult te poate iubi pe tine dupa ce a avut o relatie cu ea. Incepi sa faci o adevarata obsesie pentru aceasta: cum arata, cum se comporta si il intrebi tot mai multe despre ea. „Fantoma fostei” iti bantuie relatia.

A avea de-a face cu o obsesie e ca si cum te-ai lupta cu o fantoma din trecut: pentru a o face sa dispara ori o confrunti, ori uiti de ea. Nu o cunosti, imaginatia ta ii confera o alura misterioasa, in mintea ta este extraordinara si mult mai frumoasa decat probabil este ea in realitate. Te trezesti ca esti obsedata de ea si trebuie sa scapi de aceasta obsesie pana nu iti vei distruge singura relatia.

Nu o evita!

Iti va face bine sa o cunosti si sa vezi ca este normala, nu arata asa cum ti-ai imaginat tu, ca un top model perfect. Nu te mai compara cu ea si nu incerca sa o copiezi. El te-a ales pe tine pentru felul in care esti tu si probabil tocmai pentru ca esti diferita de ea. Ea face parte din trecutul lui, dar tu faci parte din viitor!

Fosta de care nu scapi…

Fosta iubita face parte din grupul sau de prieteni, ceea ce inseamna ca va trebui sa o vezi de fiecare data cand iesiti cu prietenii lui. Pana aici nicio problema – sunteti adulti si poti face fata acestei situatii. Dar ea pare sa nu accepte ca intre ei doi totul s-a terminat: gaseste intotdeauna scuze sa il sune si sa se vada. Mai mult, lui nu i se pare nimic in neregula cu asta. Tu incepi sa te intrebi pe care dintre voi o vrea pana la urma, pe tine sau pe ea. Te infurii si ii reprosezi ca nu i-a spus fostei direct care este situatia. Aceasta rabufnire nu conduce la nimic bun iar situatia se inrautateste daca nu iti controlezi furia.

Nu incerca niciodata sa fii prea prietenoasa cu fosta lui iubita de care nu mai scapi – este fals si asta se vede. Nu ar trebui sa fii chiar atat de interesata de trecutul lui si nici el de al tau. Nu intra in panica daca sunt inca prieteni. Este un semn bun ca nu exista conflicte intre ei: daca intre doi fosti parteneri exista o relatie tensionata, se intampla cel mai adesea ca intre ei sa mai existe anumite sentimente sau probleme de clarificat.

In orice caz, daca tocmai s-au despartit si inca se mai vad destul de des, ar fi o idee buna sa ii sugerezi iubitului tau sa nu se mai vada o perioada – cel putin pana va obisnuiti amandoi cu relatia actuala. Acest lucru va va ajuta sa clarificati exact ce va doriti si incotro va indreptati. Nimeni nu vrea sa fie persoana de „tranzitie” dintre doua relatii, prin urmare trebuie sa clarifici lucrurile inca de la inceput ca sa nu suferi mai tarziu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Adevaruri pentru cupluri
Adevaruri pentru cupluri
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân