Violeta

Orginea:
Rusă
Potrivit pentru:
Fata

Semnificaţie: “floare, modestie, credinţă”

Numele de fată Violeta, pătruns în spaţiul românesc pe cale cultă din onomastica apuseană, îşi are originile în substantivul „violeta” – nume de floare.

Unii lingvişti consideră, totuşi, că Violeta provine mai întâi de la termenul „Viola” (numele unei plante ce în română i se spune viorică, vioarea), care la rânsul său s-a format de la “violeta”. Astfel, unii cred că Violeta este de fapt un diminutiv al numelui Viola.

Mai mult, violeta provine de la culoarea violet care este simbolul credinţei şi al cunoaşterii.

În onomastica florilor, Violeta este asociată cu modestia, cu pudoarea.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică