Violeta

Orginea:
Rusă
Potrivit pentru:
Fata

Semnificaţie: “floare, modestie, credinţă”

Numele de fată Violeta, pătruns în spaţiul românesc pe cale cultă din onomastica apuseană, îşi are originile în substantivul „violeta” – nume de floare.

Unii lingvişti consideră, totuşi, că Violeta provine mai întâi de la termenul „Viola” (numele unei plante ce în română i se spune viorică, vioarea), care la rânsul său s-a format de la “violeta”. Astfel, unii cred că Violeta este de fapt un diminutiv al numelui Viola.

Mai mult, violeta provine de la culoarea violet care este simbolul credinţei şi al cunoaşterii.

În onomastica florilor, Violeta este asociată cu modestia, cu pudoarea.

 

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dragoș Bucurenci: „Sufăr de deficit de atenție”