Veronica

Orginea:
Latină
Potrivit pentru:
Fata

Semnificaţie: adevărată, reală, imagine, asemănare

Există două interpretări privind numele Veronica, pe de o parte se află lingviştii care susţin că acest nume provine de la un cuvânt cu aceeaşi formă care denumeşte o bucată de pânză.

Se spune că numele Veronica era numele femeii care i-a dat lui Iisus o pânză cu care să îşi şteargă faţă de sudoare şi sânge.

Apoi, numele de fată Veronica a fost corelat şi cu termenul “vera” care înseamnă “adevărată”, “reală”.

Dintr-o altă perspectivă, alţii cercetători susţin că nu trebuie să uităm de elementul “iconicus” ce provine de la “eikon” şi are sensul de “asemănare, imagine, similitudine”. În acest caz, prenumele Veronica aparţine onomasticii creştine.

Din perspectica acestor lingvişti, numele de fată Veronica provine de la o femeie care fusese înviată de Iisus, Berenike.

Mai mult, se crede că acest nume corespunde grecescului Pherenike, compus din verbul “pherein” ce se traduce “a purta”, “a duce”.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată