Veronica

Orginea:
Latină
Potrivit pentru:
Fata

Semnificaţie: adevărată, reală, imagine, asemănare

Există două interpretări privind numele Veronica, pe de o parte se află lingviştii care susţin că acest nume provine de la un cuvânt cu aceeaşi formă care denumeşte o bucată de pânză.

Se spune că numele Veronica era numele femeii care i-a dat lui Iisus o pânză cu care să îşi şteargă faţă de sudoare şi sânge.

Apoi, numele de fată Veronica a fost corelat şi cu termenul “vera” care înseamnă “adevărată”, “reală”.

Dintr-o altă perspectivă, alţii cercetători susţin că nu trebuie să uităm de elementul “iconicus” ce provine de la “eikon” şi are sensul de “asemănare, imagine, similitudine”. În acest caz, prenumele Veronica aparţine onomasticii creştine.

Din perspectica acestor lingvişti, numele de fată Veronica provine de la o femeie care fusese înviată de Iisus, Berenike.

Mai mult, se crede că acest nume corespunde grecescului Pherenike, compus din verbul “pherein” ce se traduce “a purta”, “a duce”.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dragoș Bucurenci: „Sufăr de deficit de atenție”