Valentin

[Vali, Valentina, Valeriu, Valeria]
Orginea:
Latină
Potrivit pentru:
Baiat

Numele Valentin şi forma sa feminina Valentina derivă din numele de origine latină Valentinus (sau formele Valenis, Valentius) care a fost folosit cu precădere în perioada de început a creştinismului. Numele de origine latină au avut la bază cuvintele „valens” care înseamna puternic, sănătos sau participiul verbului „valeo” – „valere” care se traducea prin „a fi în putere, a fi sănătos, a se simţi bine”. 

Derivatele Valentius, Valentinus si Valentina intră în onomastica creştină prin cultul unor martiri menţionati în calendarele creştine.

În Calendarul Ortodox, pe lângă Sfantul Ierarh Mucenic Valentin, prăznuit pe 30 iulie, întâlnim mai mulţi  mucenici care au purtat acest nume:  Sfinţii Mucenici Marcu, Sotirih şi Valentin – 24 octombrie,  Sfânta Muceniţă Valentina – 10 februarie, Sfântul Mucenic Valentin – 16 februarie; Sfântul Mucenic Valentin – 24 aprilie,  Sfântul Valentin Preotul – 06 iulie, Sfânta Muceniţă Valentina – 18 iulie.

 

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cazacu Corrado: simptome și tratament în boala parodontală (parodontoză)