Valentin

[Vali, Valentina, Valeriu, Valeria]
Orginea:
Latină
Potrivit pentru:
Baiat

Numele Valentin şi forma sa feminina Valentina derivă din numele de origine latină Valentinus (sau formele Valenis, Valentius) care a fost folosit cu precădere în perioada de început a creştinismului. Numele de origine latină au avut la bază cuvintele „valens” care înseamna puternic, sănătos sau participiul verbului „valeo” – „valere” care se traducea prin „a fi în putere, a fi sănătos, a se simţi bine”. 

Derivatele Valentius, Valentinus si Valentina intră în onomastica creştină prin cultul unor martiri menţionati în calendarele creştine.

În Calendarul Ortodox, pe lângă Sfantul Ierarh Mucenic Valentin, prăznuit pe 30 iulie, întâlnim mai mulţi  mucenici care au purtat acest nume:  Sfinţii Mucenici Marcu, Sotirih şi Valentin – 24 octombrie,  Sfânta Muceniţă Valentina – 10 februarie, Sfântul Mucenic Valentin – 16 februarie; Sfântul Mucenic Valentin – 24 aprilie,  Sfântul Valentin Preotul – 06 iulie, Sfânta Muceniţă Valentina – 18 iulie.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags: