Traian

Orginea:
Roman
Potrivit pentru:
Baiat

Semnificaţie: Unii lingvişti susţin că numele Traian provine de la substantivul “troian” care se traducea prin valul de pământ ce forma o fortificaţie. Tot din acest material se construiau forturile.

Foarte des răspândit pe spaţiul românesc, numele de băiat Traian provine de la supranumele de origine grecească Traianus, cu care a fost “decorat” Marcus Ulpius Traianus.

El este cel care a transformat Dacia în provincie romană, după ce l-a învins pe Decebal.

Totuşi semnificaţia exactă a numelui a rămas o enigmă.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
De la diagnostic, la tratamentul multimodal al cancerului