Teodora

Orginea:
Greacă
Potrivit pentru:
Fata

Semnificaţie: “darul lui Dumnezeu”

Provenit de la grecescul Theodora, numele romanizat Teodora se traduce prin “darul lui Dumnezeu” (“theos” – “Dumnezeu” şi “doron” – “dar”).

Numele de fată Theodora a fost foarte frecvent în Imperiul Bizantin, purtat mai ales de împărătese. Una dintre cele mai cunoscute a fost soţia lui Justinian, ulterior sanctificată.

În varianta masculină, a fost purtat de sfinţi precum: Theodore din Amasea, Theodore din Tarsus sau călugărul bizantin Theodore Studitul, dar şi de doi papi.

Mai mult, trei ţari ai Rusiei au purtat acest nume, sub varianta rusească Fyodor. La fel de celebru a fost şi Theodore Roosevelt, preşedintele SUA.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre stereotaxie: „Nu este dureroasă, nu necesită o anestezie și nici măcar o internare a pacientului”