Romeo

Orginea:
Italiană
Potrivit pentru:
Baiat

Semnificaţie: “locuitor al Romei”

De origine italiană, numele Romeo provine de la numele latineşti Romanus, traducându-se “locuitor al Romei”.

Rădăcina numelui este chiar Roma, de-a lungul timpului suferind câteva modificări lingvistice sub forma “Roman”, “Romulus”.

Mai târziu, toţi locuitorii Imperiului Roman îşi desemnau cetăţenia prin cuvântul “romanus”, nu numai cei care locuiau în Roma.

Mai mult, pentru cei ce mergeau în pelerinaj la Roma, se folosea termenul “romaeus”, derivat din grecescul “romeos”.

Numele Romeo a devenit celebru prin prisma operei de dragoste “Romeo şi Julieta”.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Zodiile și sănătatea în săptămâna 8-14 august