Rodica

Orginea:
Slavonă
Potrivit pentru:
Fata

Semnificaţie: fertil, rodnic

Prenumele Rodica îşi are originile în cuvântul “rhode”, “rod” care înseamnă “fertile”, “rodnic”.

Forma sa irlandeză Roddick/ Rodi este foarte frecventă şi are origini normande.

Acest nume mai are şi semnificaţia de trandafir – “Rhoda”, “Rhodos” se traduce prin numele de flaore “trandafir”, în greaca veche.

În limba germană rădăcina “rod” are legătură cu simboluri masculine precum “armă”, “războinic”.

În cultura hindusă, Rhada era iubita zeului Krisna, un zeu galant, muzicant. Despre cei doi se spune că formau un cuplu divin cu multe aspecte umane.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica