Rodica

Orginea:
Slavonă
Potrivit pentru:
Fata

Semnificaţie: fertil, rodnic

Prenumele Rodica îşi are originile în cuvântul “rhode”, “rod” care înseamnă “fertile”, “rodnic”.

Forma sa irlandeză Roddick/ Rodi este foarte frecventă şi are origini normande.

Acest nume mai are şi semnificaţia de trandafir – “Rhoda”, “Rhodos” se traduce prin numele de flaore “trandafir”, în greaca veche.

În limba germană rădăcina “rod” are legătură cu simboluri masculine precum “armă”, “războinic”.

În cultura hindusă, Rhada era iubita zeului Krisna, un zeu galant, muzicant. Despre cei doi se spune că formau un cuplu divin cu multe aspecte umane.

 

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Atașamentul sigur: pastila de psiho