Ramon, Ramona

Orginea:
Spaniolă
Potrivit pentru:
Fata,Baiat

Semnificaţie: “mâini care protejează”

De origine spaniolă, numele Ramona se traduce prin sintagma mâini care protejează, fiind forma feminină a numelor Ramon, Raymond.

Mai mult, cele două nume Ramon şi Ramona au la origini nume din spaţiul germanic. Astfel, se consideră că ele provin de la Reginmund, compus la rândul său din goticul ragin (consiliu, sfat) şi termenul munt cu senul protecţie, apărare.

Prin urmare, traducerea completă este sfat care apară, consiliu protecţionist.

 

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dragoș Bucurenci: „Sufăr de deficit de atenție”