Rafael/ Rafaela

Orginea:
ebraică
Potrivit pentru:
Fata,Baiat

Semnificaţie: “Dumnezeu a vindecat”

Mai puţin popular în spaţiul românesc, prenumele Rafael îşi are originile în ebraică – Raphael – , purtat de unul dintre arhangheli.

Compus din elementul “el” care provine de la Elhoim (numele divinităţii) şi verbul “rapha” care se traduce “a vindeca”. Tocmai de aceea numele se traduce “Elohim a vindecat”.

Legenda spune că Elohim le-a alinat suferinţa unor părinţi, dându-le şansa de a avea un copil, după ce le murise un altul.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica