Penelopa

Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

Semnificaţie: albă, strălucitoare

Numele de fată Penelopa este un împrumut din limba greacă, fiind purtat de celebrul personaj din “Odiseea” lui Homer, soţia lui Ulise şi mama lui Telemah.

Aşadar, semnificaţia numelui este “cea care face (desface) pânza”. Penelopa le vindea pretendenţilor săi iluzia că îi va lăsa să ajungă la inima sa dacă reuşeşte să termine de ţesut o pânză foarte frumoasă, dar tot ce lucra aceasta ziua se desfăcea care se desfăcea în timpul nopţii.

O altă ipoteză susţine că, în etimologia populară, numele Penelopa înseamnă “albă”, “strălucire”.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex