Penelopa

Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

Semnificaţie: albă, strălucitoare

Numele de fată Penelopa este un împrumut din limba greacă, fiind purtat de celebrul personaj din “Odiseea” lui Homer, soţia lui Ulise şi mama lui Telemah.

Aşadar, semnificaţia numelui este “cea care face (desface) pânza”. Penelopa le vindea pretendenţilor săi iluzia că îi va lăsa să ajungă la inima sa dacă reuşeşte să termine de ţesut o pânză foarte frumoasă, dar tot ce lucra aceasta ziua se desfăcea care se desfăcea în timpul nopţii.

O altă ipoteză susţine că, în etimologia populară, numele Penelopa înseamnă “albă”, “strălucire”.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dragoș Bucurenci: „Sufăr de deficit de atenție”