Pascal

Orginea:
biblică
Potrivit pentru:
Baiat

Semnificaţie: referitor la Paşte, a trece peste

Numele de băiat Pascal, foarte rar folosit în spaţiul românesc, este un cuvânt biblic care desemna cea mai importantă sărbătoare creştină, Paştele.

Având la bază verbul “pasha” care se traduce “a şchiopăta, a trece peste, a sălta”, unii lingvişti consideră că acest nume desemna ritualul trecerii pe lângă casele însemnate cu sângele mielului sacrificat divinităţii.

O altă ipoteză susţine că Pascal defineşte o sărbătoare de la începutul primăverii, prin intermediul căreia primele roade ale unei turme erau jertfite.

Cea mai recunoscută definiţie este cea referitoare la Paşte, echivalentul sintagmei“învierea lui Hristos”.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Horosco decembrie 2022. Ce zodie își găsește marea dragoste în luna decembrie