Pascal

Orginea:
biblică
Potrivit pentru:
Baiat

Semnificaţie: referitor la Paşte, a trece peste

Numele de băiat Pascal, foarte rar folosit în spaţiul românesc, este un cuvânt biblic care desemna cea mai importantă sărbătoare creştină, Paştele.

Având la bază verbul “pasha” care se traduce “a şchiopăta, a trece peste, a sălta”, unii lingvişti consideră că acest nume desemna ritualul trecerii pe lângă casele însemnate cu sângele mielului sacrificat divinităţii.

O altă ipoteză susţine că Pascal defineşte o sărbătoare de la începutul primăverii, prin intermediul căreia primele roade ale unei turme erau jertfite.

Cea mai recunoscută definiţie este cea referitoare la Paşte, echivalentul sintagmei“învierea lui Hristos”.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Silvia Chiotoroiu: tratamentul modern pentru cataractă