Paraschiv

Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Baiat

Semnificaţie: vineri, pregătire

Numele Paraschiv, cu forma sa de feminin Paraschiva, s-a format în onomastica creştină, de la substantivul grecesc “paraskeue” care se traduce “vineri”. La începuturile sale, cuvântul mai era folosit şi cu sensul “pregătire”.

În spaţiul românesc numele a devenit celebru prin prisma cuvioasei Paraschiva – ale căror moaşte fac minuni – răspândindu-se pe teritoriul nostru pe cale slavă.

Nume de sfânt: Biserica ortodoxă o sărbătoreşte pe Sf. Cuvioasă Paraschiva în fiecare an pe 14 octombrie.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal