Panait

Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Baiat

Semnificaţie: “sfinţenie”

Cu precădere folosit ca nume de familie, Panait provine de la grecescul Panaghiotes care este compus din substantivul comun cu aceeaşi formă, tradus prin “sfinţenie”.

De asemenea, Panait este folosit şi ca statut pentru patriarhi, răspândirea sa având loc pe cale creştină.

Verbul “akeo” din construţia formei sale greceşti înseamnă “a tămădui”.

Tot acest nume a fost folosit pentru evocarea Fecioarei Maria, având în vedere că Panaghiotes are şi sensul de “preasfântă”.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cazacu Corrado: simptome și tratament în boala parodontală (parodontoză)