Nistor

Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Baiat

Semnificaţie: “călător”, “înţelept”, “cel care se întoarce cu bine”

Numele Nestor a devenit celebru prin prisma operelor lui Homer, fiind purtat de un personaj din Iliada care aşteaptă terminarea războiului pentru a se întoarce acasă.

Înţelept al vremurilor sale, Nestor din Iliada oferea sfaturi preţioase în moment de cumpănă, fiind foarte respectat.

În mitologia greacă, Nestor era fiul lui Neleus şi al lui Chloris; devenit rege după ce Heracle l-a ucis pe Neleus.

Unii lingvişti consideră că acest nume îşi are provenienţa într-un altul “Eunestor” care la rândul său este o formă a lui “Eunostos” ce se traduce “întoarcere cu bine” (“eu” – “bine” şi “nostos” – “întoarcere”).

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre stereotaxie: „Nu este dureroasă, nu necesită o anestezie și nici măcar o internare a pacientului”