Nistor

Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Baiat

Semnificaţie: “călător”, “înţelept”, “cel care se întoarce cu bine”

Numele Nestor a devenit celebru prin prisma operelor lui Homer, fiind purtat de un personaj din Iliada care aşteaptă terminarea războiului pentru a se întoarce acasă.

Înţelept al vremurilor sale, Nestor din Iliada oferea sfaturi preţioase în moment de cumpănă, fiind foarte respectat.

În mitologia greacă, Nestor era fiul lui Neleus şi al lui Chloris; devenit rege după ce Heracle l-a ucis pe Neleus.

Unii lingvişti consideră că acest nume îşi are provenienţa într-un altul “Eunestor” care la rândul său este o formă a lui “Eunostos” ce se traduce “întoarcere cu bine” (“eu” – “bine” şi “nostos” – “întoarcere”).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice