Nina

Orginea:
spaniolă/ evreiască
Potrivit pentru:
Fata

Semnificaţie: “fetiţă”, “strănepoată”, “graţie”, “ochi frumoşi”

Unii lingvişti consider că numele Nina are origini spaniole sau evreieşti, semnificând în ambele cazuri “fetiţă”, “strănepoată”.

Pe de altă parte, există teorii conform cărora Nina este doar un diminutiv al numelui Ana şi, în acest caz, se traduce graţie.

Ar putea proveni şi de la forma hindusă Neena cu semnificaţia “ochi frumoşi”.

În mitologia greacă, Nin era zeul fertilităţii, unii cercetători considerând că Nina este, de fapt, forma feminină a numelui Nin.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre stereotaxie: „Nu este dureroasă, nu necesită o anestezie și nici măcar o internare a pacientului”