Nina

Orginea:
spaniolă/ evreiască
Potrivit pentru:
Fata

Semnificaţie: “fetiţă”, “strănepoată”, “graţie”, “ochi frumoşi”

Unii lingvişti consider că numele Nina are origini spaniole sau evreieşti, semnificând în ambele cazuri “fetiţă”, “strănepoată”.

Pe de altă parte, există teorii conform cărora Nina este doar un diminutiv al numelui Ana şi, în acest caz, se traduce graţie.

Ar putea proveni şi de la forma hindusă Neena cu semnificaţia “ochi frumoşi”.

În mitologia greacă, Nin era zeul fertilităţii, unii cercetători considerând că Nina este, de fapt, forma feminină a numelui Nin.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Balonarea: cauze explicate de un medic nutriționist