Nicolae

[Nicola, Nicolai, Nicu, Nicula, Niculai, Nicoara, Necoara, Nicolita, Naie, Naita, Laie, Nicoleta, Nico, Nicu, Nicusor]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Baiat

Semnificaţie: “victoria poporului”

Numele de băiat Nicolae sau Niculae s-a format de la grecescul Nikolaos, compus din elementele „nik-”, de la verbul „nikao”, cu sensul de „a învinge” („nike” – „victorie”), şi „laos”, care se traduce „popor”.

Pe de altă parte, Nike era numele dat zeiţei victoriei, foarte cunoscută fiind şi varianta latină “Nicolaus”, care a fost cel mai des răspândită.

Popularitatea acestui nume a fost câştigată mai ales prin intermediul unor tradiţii cu substrat păgân. De exemplu, Niculai era sărbătorit în luna decembrie şi în luna mai prin ritualuri specifice vremii.

Totuşi, de-a lungul timpului, cultul Sf. Nicolae a devenit mai puternic, acesta fiind considerat orcotitorul marinarilor, al negustorilor, dar şi al copiilor.

Nume de sfânt: Sf. Nicolae este sărbătorit de Biserica Ortodoxă pe 6 decembrie.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cele mai periculoase infecții ale ochilor