Nicolae

[Nicola, Nicolai, Nicu, Nicula, Niculai, Nicoara, Necoara, Nicolita, Naie, Naita, Laie, Nicoleta, Nico, Nicu, Nicusor]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Baiat

Semnificaţie: “victoria poporului”

Numele de băiat Nicolae sau Niculae s-a format de la grecescul Nikolaos, compus din elementele „nik-”, de la verbul „nikao”, cu sensul de „a învinge” („nike” – „victorie”), şi „laos”, care se traduce „popor”.

Pe de altă parte, Nike era numele dat zeiţei victoriei, foarte cunoscută fiind şi varianta latină “Nicolaus”, care a fost cel mai des răspândită.

Popularitatea acestui nume a fost câştigată mai ales prin intermediul unor tradiţii cu substrat păgân. De exemplu, Niculai era sărbătorit în luna decembrie şi în luna mai prin ritualuri specifice vremii.

Totuşi, de-a lungul timpului, cultul Sf. Nicolae a devenit mai puternic, acesta fiind considerat orcotitorul marinarilor, al negustorilor, dar şi al copiilor.

Nume de sfânt: Sf. Nicolae este sărbătorit de Biserica Ortodoxă pe 6 decembrie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive