Natalia

Orginea:
latină
Potrivit pentru:
Fata

Semnificaţie: “ziua de Crăciun”

Prenumele Natalia provine de la Natalis care, la rândul său, are la bază etimonul “(g) nat” de la verbul “nascor, nasci, natus”, cu semnificaţia “a produce”.

Mai mult, termenul “natalis” se traduce prin “naştere”. Unii lingvişti leagă numele Natalia de sintagma “natali domini”, astfel traducând numele “ziua de Crăciun”.

În trecut, fetele care se năsteau în ziua de Crăciun primeau categoric numele Natalia.

În onomastica românească a pătruns pe cale slavonă, după ce numele a fost introdus în onomastica creştină.

Nume de sfânt: Pe 26 august Biserica ortodoxă îi sărbătoreşte pe Sfinţii mucenici Adrian şi Natalia.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre stereotaxie: „Nu este dureroasă, nu necesită o anestezie și nici măcar o internare a pacientului”