Narcisa

Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

Semnificaţie: somn, amorţit

Numele Narcis, cu forma sa feminină Narcisa este compus de la grecescul “narke” care se traduce “somn”, “amorţit”.

Legenda spune că Narkissos era un tânăr de o frumuseţe izbitoare care îşi iubea înfăţişarea mai mult decât orice altceva. Îndrăgostit de propria reflexie din oglindă, refuzând iubirea nimfei Echo, Narcis a murit uitându-se la el continuu. După moartea sa, eroul mitologiei greceşti s-a transformat într-o narcisă.

De aici, a apărut şi teoria conform căreia numele Narcis provine de la denumirea unei flori de primăvară care are la bază substantivul “narke” – “amorţeală”, “somn”, “toropeală”.

Unii lingviştii consider că, de fapt, numele de floare a fost preluat de la numele eroului.

Tot de la această legendă a apărut şi termenul “narcisisim”.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre stereotaxie: „Nu este dureroasă, nu necesită o anestezie și nici măcar o internare a pacientului”