Narcisa

Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

Semnificaţie: somn, amorţit

Numele Narcis, cu forma sa feminină Narcisa este compus de la grecescul “narke” care se traduce “somn”, “amorţit”.

Legenda spune că Narkissos era un tânăr de o frumuseţe izbitoare care îşi iubea înfăţişarea mai mult decât orice altceva. Îndrăgostit de propria reflexie din oglindă, refuzând iubirea nimfei Echo, Narcis a murit uitându-se la el continuu. După moartea sa, eroul mitologiei greceşti s-a transformat într-o narcisă.

De aici, a apărut şi teoria conform căreia numele Narcis provine de la denumirea unei flori de primăvară care are la bază substantivul “narke” – “amorţeală”, “somn”, “toropeală”.

Unii lingviştii consider că, de fapt, numele de floare a fost preluat de la numele eroului.

Tot de la această legendă a apărut şi termenul “narcisisim”.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive