Narcis

Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Baiat

Semnificaţie: somn, amorţit

Numele Narcis, cu forma sa feminină Narcisa este compus de la grecescul “narke” care se traduce “somn”, “amorţit”.

Legenda spune că Narkissos era un tânăr de o frumuseţe izbitoare care îşi iubea înfăţişarea mai mult decât orice altceva. Îndrăgostit de propria reflexie din oglindă, refuzând iubirea nimfei Echo, Narcis a murit uitându-se la el continuu. După moartea sa, eroul mitologiei greceşti s-a transformat într-o narcisă.

De aici, a apărut şi teoria conform căreia numele Narcis provine de la denumirea unei flori de primăvară care are la bază substantivul “narke” – “amorţeală”, “somn”, “toropeală”.

Unii lingviştii consider că, de fapt, numele de floare a fost preluat de la numele eroului.

Tot de la această legendă a apărut şi termenul “narcisisim”.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Horoscop sănătate săptămâna 5-11 decembrie 2022. Zodia pe care o așteaptă o săptămână consumatoare de energie