Miron

[Mironas, Mironeasa, Mironel, Mirones, Mironescu, Mirea, Miroianu, Mirontov, Mironovici, Mirulescu, Miruna]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Baiat

Semnificaţie: “balsam”, „mirodenie”

La baza numelor Miron/ Miruna stă grecescul “Myron” ce provine de la substantivul „myron” – un ulei extras din plante parfumate, „balsam”, „mirodenie”.

În spaţiul creştin acest balsam se traduce prin sintagma „untdelemn sfinţit”, „mir”, folosit la Taina Botezului.

Răspândirea acetor nume s-a realizat pe cale creştină, fiind foarte des folosite printre maritiri şi sfinţi.

În spaţiul românesc sunt atestate de sute de ani, mai ales în Moldova şi în Transilvania.

Nume de sfânt: Sf. Miron, făcătorul de minuni, cel care a creştinat pe mulţi în credinţa lui Hristos este pomenit de Biserica Catolică pe 8 august.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice