Mirela

[Mirabeau, Mirabel, Mirambeau, Mirabela, Miranda, Mirandolina, Mirel]
Orginea:
franceză
Potrivit pentru:
Fata

Semnificaţie: “admirat”, „rebel”, „amar”

Împrumutat din onomastica occidentală, forma feminină a numelui Mirel este considerată una dintre cele mai melodioase forme de nume „MI-RE-LA”.

Acest nume a devenit celebru pe plan internaţional prin prisma poemului de dragoste francez „Mireille”, scris de poetul Frederic Mistral. Autorul a împumutat numele dintr- o legendă unde avea semnificaţia „minunat” şi provenea de la numele de origine latină Mira.

Însă, Frederic Mistral l-a folosit cu semnificaţia „a admira”.

Lingvistul A. Dauzat susţine că, de fapt, numele Mirel(a) provine de la cuvântul de origine latină “mirari” şi se traduce “a se minuna”, “a se uimi”, “minunată”.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice