Mircea

[Mirco, Milco, Mirca, Mircan, Mirce, Mirciu, Mirceana, Mircescu, Mircioaga, Mircioi, Mirculescu]
Orginea:
slavă
Potrivit pentru:
Baiat

Semnificaţie: “pace”, „mare”, „ilustru”

Utilizat cu precădere în onomastica românească, numele de băiat Mircea provine de la sufixul de origine slavonă „mir” cu forma veche „mer”, care se traduce „mare”, „celebru”, „ilustru”.

O altă parte dintre cercetătorii lingvişti consideră că, de fapt, numele s-a format de la cuvântul „mir”, cu semnificaţia „pace” sau „lume”.

Corespondentul din slavonă al numelui Mircea este Miroslav/ Mirco tradus prinsintagma „slava păcii”.

Mai există şi teoria care susţine că prenumele Mircea vine de la verbul „a mări”, cu sensul „a-l mări pe Dumnezeu” sau cu semnificaţia „mire”, „mireasă”.

În Ţara Românească, numele Mircea a devenit celebru prin prisma domnitorului Mircea cel Bătrân, unde „bătrân” are sensul de „înţelept”.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața