Mircea

[Mirco, Milco, Mirca, Mircan, Mirce, Mirciu, Mirceana, Mircescu, Mircioaga, Mircioi, Mirculescu]
Orginea:
slavă
Potrivit pentru:
Baiat

Semnificaţie: “pace”, „mare”, „ilustru”

Utilizat cu precădere în onomastica românească, numele de băiat Mircea provine de la sufixul de origine slavonă „mir” cu forma veche „mer”, care se traduce „mare”, „celebru”, „ilustru”.

O altă parte dintre cercetătorii lingvişti consideră că, de fapt, numele s-a format de la cuvântul „mir”, cu semnificaţia „pace” sau „lume”.

Corespondentul din slavonă al numelui Mircea este Miroslav/ Mirco tradus prinsintagma „slava păcii”.

Mai există şi teoria care susţine că prenumele Mircea vine de la verbul „a mări”, cu sensul „a-l mări pe Dumnezeu” sau cu semnificaţia „mire”, „mireasă”.

În Ţara Românească, numele Mircea a devenit celebru prin prisma domnitorului Mircea cel Bătrân, unde „bătrân” are sensul de „înţelept”.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Horoscop sănătate săptămâna 5-11 decembrie 2022. Zodia pe care o așteaptă o săptămână consumatoare de energie