Minodora

Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

Semnificaţie: “darul zeiţei Mene”

Destul de puţin folosit în onomastica românească, numele de fată Minodora provine de la grecescul „Menedora”, forma feminină a numelor „Menodoros” şi „Menodotos”.

Compus din rădăcina „meno” – numele fiicei lui Hyperion – din punct de vedere etimologic, numele Minodora se traduce „dar al zeiţei Mene”.

Prin prisma unor martiri precum Sf. Minodora, Mitrodora şi Nimfodora (surorile primei), numele a pătruns în Sinaxare (carte care prezintă pe scurt vieţile sfinţilor).

Obligate să renunţe la religia lor, toate cele trei femei au luptat pentru credinţa lor şi au sfârşit ucise în chinuri mari. Pentru sacrificiul lor, Împăratul Constantin a ridicat o biserica chiar pe locul unde au fost îngropate.

În spaţiul românesc numele Minodora a pătruns pe cale slavă.

Nume de sfânt: Sf. Minodora şi surorile ei sunt pomenite pe 10 septembrie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă