Mihaela

[Mihăilescu, Mihăilaş, Mihăiţă, Mihu, Mihoi, Mihuţă, Mihlea, Mihociu, Mihail, Mihnea, Mihăilă, Mihailo, Mihai]
Orginea:
ebraică
Potrivit pentru:
Fata

Semnificaţie: “mare conducător”, „ocrotitor al copiilor poporului lui Israel”

Forma feminină a numelui Mihai, prenumele Mihaela derivă din ebraicul Mikel, folosit cu precădere în textele biblice.

Mikel a fost considerat unul dintre cei mai mari arhangheli, după cum este menţionat în

Cartea lui David cu supranumele: “mare conducător”, „orcotitor al copiilor poporului lui Israel”.

La rândul său, Mikel este o formă derivată a ebraicului Mikajah, în alcătuireacăruia „jah” este prescurtarea divinităţii supreme „Iahve”. Particula “el” este o altă prescurtare a unei denumiri sfinte „Elohim”.

În cultura europeană prenumele Mihaela a pătruns prin intermediul „Septuagintei” (cu forma grecească Michael ) şi prin textele biblice “Vulgata” (o versiune a Sfintei Biblii).

Fiind foarte popular în Germania, numele Mihai / Mihaela a fost folosit ca simbol pentru ţăranul german.

Mai mult, Arhanghelul Mihail este portretizat în toate Bisericile Ortodoxe pe una dintre uşile laterale ale Sfântului Altar. De asemenea, el a fost considerat un căpitan al dreptăţii, cu sabia adevărului în mână, mediatorul oamenilor cu divinitatea, cel care scria într-o carte faptele bune şi rele din întreaga lume.

Nume de sfânt: Sf. Mihail şi Gavril sunt pomeniţi pe 8 noiembrie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive