Melania

[Melana]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

Semnificaţie: “negru”, „melancolie””

Corespondentul numelui greecesc Melane, cu influenţe de origine franceză, Melania este compus de la termenul „melan” care se traduce prin culoarea „negru”.

Foarte apropiat de adjectivele „melas”, „melaina”, „melan”, de la el s-au format neologismele româneşti „melancolie”, „melanină”, „melanom”.

Numele Melania (cu formele sale vechi Melas, Melaneus, Melanthios, Melantos, Melanippos) a pătruns în sfera creştină prin cultul unor martiri şi martire din primele secole ale erei noastre.

Pe spaţiul românesc este atestat pentru prima oară în Moldova, sub forma Melana.

Nume de sfânt: Atât calendarul ortodox, cât şi cel catolic aniversează acest nume pe 31 decembrie.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dragoș Bucurenci, despre prejudecăți și dificultățile cu care te confrunți atunci când faci parte dintr-o minoritate. „M-a deranjat să fiu imaginea homosexualului tolerabil”