Melania

[Melana]
Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

Semnificaţie: “negru”, „melancolie””

Corespondentul numelui greecesc Melane, cu influenţe de origine franceză, Melania este compus de la termenul „melan” care se traduce prin culoarea „negru”.

Foarte apropiat de adjectivele „melas”, „melaina”, „melan”, de la el s-au format neologismele româneşti „melancolie”, „melanină”, „melanom”.

Numele Melania (cu formele sale vechi Melas, Melaneus, Melanthios, Melantos, Melanippos) a pătruns în sfera creştină prin cultul unor martiri şi martire din primele secole ale erei noastre.

Pe spaţiul românesc este atestat pentru prima oară în Moldova, sub forma Melana.

Nume de sfânt: Atât calendarul ortodox, cât şi cel catolic aniversează acest nume pe 31 decembrie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată