Maximilian

[Axim, Maximilian, Maximiliana, Maximina, Maxima, Maxim]
Orginea:
latină
Potrivit pentru:
Baiat

Numele Maximilian derivă de la adjectivul “maxim” ce se traduce prin superlativul „cel mai mare”.

La rândul său, „maxim” îşi are originile în termenul latin „maximus”, superlativ pentru „magnus” – „mare”.

Iniţial era purtat de primul dintre copiii unei familii, asemenea numelor „Secundus” (al doilea) sau „Quintus” (al cincilea).

Prin primsa unor martiri din secolul al III – lea, al VII – lea, numele Maximus a devenit nume creştin şi a fost răspândit pe această cale, la început pătrunzând în onomastica greacă.

În spaţiul românesc a ajuns pe filieră slavă, utilizat mai ales în Ţara Românească, unde a fost atestat şi sub forma „Maximeni”.

Numele şi-a câştigat celebritatea datorită unor personalităţi marcante ale istoriei care l-au purtat cu demnitate: Maximilian I (1564-1576), regele Germaniei, Maximilian de Habsburg, arhiduce de Austria şi împărat al Mexicului, Maximin Tracul, împarat roman (235-238), Maximilien de Robespierre, om politic francez sau Maxim Gorki, scriitor rus renumit.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex