Matei

[Mateiaş, Mace, Macea, Maftei, Mavtei, Mateş, Matiaş, Matea, Matuian, Maftea, Maftena, Matita, Matache, Mateescu]
Orginea:
ebraică
Potrivit pentru:
Baiat

Atestat în limba latină, salvonă sau greacă, Matei este un nume biblic care are la baza formării lui numele „Matihjah” („Mathathan, Matthai”) – format la rândul său din prescurtarea termenului “Jave” (divinitate) şi substantivul “jmatath” (cadou, dar).

Astfel, Matei se poate traduce prin sintagma “om dăruit de Dumnezeu” sau “dar de la Dumnezeu”.

Răspândirea lui în Europa s-a realizat pe cale creştină, odată cu prezenţa în Noul Testament, unde găsim două variante: Matthaeus si

Matthaius. Apostolul Matei a redactat prima dintre cele trei Evanghelii din Biblie, Evanghelie în care acesta prezintă cele cinci discursuri ale lui Iisus despre Împărăţia lui Dumnezeu şi în care este destăinuit arborele genealogic al Domnului.

Biserica ortodoxă îl sărbătoreşte pe Sf. Apostol Matei pe data de 16 noiembire, în timp ce calendarul greco-catolic îl pomeneşte pe 21 septembrie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată