Marta

Orginea:
greacă
Potrivit pentru:
Fata

Semnificaţie: „matroană”, „doamnă”, „stăpână”

Provenit de la grecescul Mart(h), numele de fată Marta este unul biblic, cu o rată de utilizare foarte frecventă în epoca imperială, fiind purtat de un număr mare de martire şi de sfinte.

Aceasta a fost şi modalitatea de răspândire în întreaga Europă.

Nume armean, Marta se traduce prin „doamnă”, „matroană”, „stăpână”.

În spaţiul românesc a apărut cu forma moldovenească „Marfa”, în secolul al XV – lea, prin influenţă slavă răsăriteană.

Pentru că este un nume frecvent la maghiari, el a apărut tot mai des şi în Transilvania.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Vezi Semnificația numelui în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dragoș Bucurenci: „Sufăr de deficit de atenție”